VARUMÄRKEN

DAY


DAY BIRGER ET MIKKELSEN är grundat av Keld Mikkelsen. Hans vision var att skapa vackra och etniska influenser från hans resor jorden runt och mixa dem med skandinavisk design, maskulint skräddarsytt och vintage-inspirerade stilar. Resultatet är en lyxuriös blandning av moderna klassiker, förskönade detaljer, utsökt hantverk och uppfinningsrika element. Ett utbud av basplagg och aftonkläder - med en modernt angrepp på "vardags-couture".


Varumärket DAY defineras av en modern, klassisk och etnisk design, med ett sexigt och stilfullt uttryck.

PERNILLA WAHLGREN


Vi känner igen henne från  musikaler, teater, sång, dans, barnprogram, melodifestivalen, film och tv, ja listan kan göras lång.


2012 lanserade Pernilla Wahlgren sin egna klädeslinje, Pernilla Wahlgren Collection. Hon designar underbara klänningar i härliga färger och print. I kollektionerna kan vi även hitta stickat och blusar.

 

LEXINGTON


Lexington grundades 1997 och är ett svenskt företag som designar breda klädkollektioner för dam och herr.


Kläderna kännetecknas av hög kvalitet i material och utförande,

och en klassisk design inspirerad av den amerikanska östkusten.


Lexingtons produkter finns idag etablerat på totalt cirka 900 försäljningsställen i Norden, övriga Europa, USA och Asien.

DAVIDA CASHMERE


Davida grundades år 2009 av bröderna Kristian och Max Holm med målsättningen att producera vackra och tidlösa cashmerekläder av högsta kvalité.


Davida står för kvalité, tidlös design samt en ambition om att alltid överträffa sina kunders förväntningar.


Hos oss kan du hitta allt ifrån vardagströjan till den klassiska kavajen med guldknappar.


YAYA


Det är ett märke från Nederländerna som startades av två bröder 1992. 


Företagets kläder inspireras av passionen för resor, handel och skapande och har en positiv anda genom hela sortimentet. VILA


Design av överkomligt mode för fashionistor med personlig stil.


Vila som ligger utanför Skanderborg i Jylland har alltid varit tydlig när det gäller sitt uppdrag att skapa kvinnligt mode med fokus på kvalitet, design och detaljer. 

LEVI'S


Att uppfinna blåjeansen var bara början på hur Levi Strauss skapade ett varumärke för äkta och nyskapande kläder. Vid varje punkt under Levi’s® historia ligger innovation och kvalitet till grund för allt de gör.


Hur man än uttrycker det har varje Levi’s®-plagg en känsla av hantverkskunnande och kvalitet – från den klassiska passformen hos ett par Levi’s® 501® till de raffinerade detaljerna i Levi’s® kollektion Made & Crafted.


Levǝtē Room


Det danska varumärket Levǝtē Room grundades år 2017 med visionen att skapa vackra, moderna men samtidigt tidlösa plagg för att ge möjlighet till kvinnor att skapa en klassisk och chic look.


Levǝtē levererar en full garderob för den moderna kvinnan där klassiska, maskulina element möter luftiga, mjuka draperingar och minimalistiska skräddarsydda, vilket gör det enkelt att skapa ett personligt och lyxigt utseende - för alla tider på dagen och alla dagar på året.


ISAY


Isay är danskt modemärke med något att säga.


Varumärket designar kläder för "riktiga" kvinnor - kvinnor med former, gnista, mod, åsikter och som tror på sig själva.


Kläderna från Isay har en femeninstil och passform.

ODD MOLLY


Odd Molly skulle inte existera utan Molly. En skatetjej på Venice Beach på 80-talet, vars mod att bryta sig loss från konventioner och följa sina egna drömmar inspirerade oss att starta Odd Molly från första början. Men Molly är mer än bara en del av vår historia, Molly är Odd Mollys själ. Hennes värderingar reflekterar allt vi gör.


Odd Molly är ett märke med själ, hjärta och samvete.ROCK AND BLUE


Rock and Blue är grundat av modehuset House of Saki.

Varumärket riktar sig mot den modeintresserade och trendmedvetna kunden.


Varumärket inspireras av den globala musikscenen, urbana subkulturer och denimtrender med en skandinavisk twist.


ROCKANDBLUE erbjuder trendiga ytterplagg i både skinn och textil.

MISS ME


Det amerikanska denim varumärket grundades år 2001 och vänder sig till tjejer som vill ha ett par jeans med det lilla extra.


Varje par av denim är noggrant utformad för att förbättra den inneboende gnistan som ligger inom varje tjej. Med fräcka utsmyckningar, mönster och tvättar skapar de unika jeans som desutom har en härlig passform.

 


MARVILLE


Namnet kommer från Marville Road i London där grundaren Jenny Holmén bodde. Jenny arbetade sedan flera år tillbaka som advokat men redan då kände ett behov av snygga, feminina kläder som kan bäras 24/7 av den moderna upptagen kvinna.


Marville erbjuder kläder som både ser och känns bra ut att ha på sig på arbetet. Kläderna kan sedan enkelt kläs upp till fest och vardasplagg.

LEE


Det amerikanskt denim varumärke Lee grundades år 1889 av Henry David Lee i Kansas. 

Företaget har likt många andra denimföretag sina rötter i work wear-kulturen. Lee är sedan starten kända för sin höga kvalite i sina denim och var även bland de första att introducera dragkedjegylfen  i byxor och overaller.


Förutom hög kvalitet så erbjuder idag Lee passform, design och funktion.


WRANGLER


Wrangler lanserades 1947 i Greensboro, North Carolina. Företaget startade med iden om att skapa de bästa möjliga denim plaggen för cowboys. Designen var väl igenomtänkt och man anpassade allt ifrån nitar till fickor till sömmar för att plaggen skulle bli mer bekväma och funktionella.


Det funktionella tänkte i designen lever än idag kvar i Wranglers produker men är idag anpassade till vår vardag.
STREET ONE


Street One grundades 1983 med visionen om att skapa det senaste modet och snabbt kunna leverara det till den modemedvetna kunden.


Street One erbjuder trendigt och lättkombinerat mode med ett feminint utseenede.

SELECTED FEMME


Det danska varumärket Selected Femme designar mode för den unga individen och fashionistan med stilsäkerhet och hög modegrad.


Varumärket präglas av skandinavisk stil med en internationell touch.


NO EXCESS


No Excess har funnits sedan 1988 och är idag ett ambitiöst och framgångsrikt jeans relaterat klädmärke för män.


Varumärket designar kläder för  modemedvetna män som är intresserade av snygga toppar och jeans. No Excess skapar sina kollektioner med ett öga för detaljer i design och kvalitet, bra passform och utmärkt värde för pengarna.

Variation i sortimentet kan förekomma mellan olika butiker.

MORRIS LADY


Det svenska företaget Morris introducerade 2013 Morris Lady. Morris Lady hämtar inspiration av ikoner så som Coco Chanel, Jackie Kennedy och Audrey Hepburn - starka och snygga kvinnor som alltid klär sig elegant och chict.


Hos Morris kan du hitta plagg som har inspiration från Storbritannien och Ivy leauge.

REPLAY


Det italitenska klädmärket Replay grundades 1987 och lanserades på den svenska marknaden 1982.


Varumäket specialiserar sig på denim och är idag ett av de ledande företagen inom sin gener. Hos Replay kan man hitta många olika denim modeller i varierande tvättar och utföranden.


 

FIVE UNITS


Det danska varumärket FIVEUNITS har fått stor popularitet sedan lanseringen 2008, och blev snabbt känt för sina perfekta silhuetter och enkel stil. Med en passion för jeans och byxor, började FIVEUNITS på en resa i en obeveklig strävan att kombinera modedesign med perfekt funktionalitet.


Fokuset ligger på att utforma endast nederdelar, en strategi som har gjort varumärket synonymt med komfort, rena former och perfekt passform.


JASCHA


Jascha Stockholm är ett skandinaviskt modemärke för den moderna kvinnan. Vi kallar vår filosofi för Scandinavian Everyday Clothing – sofistikerat och bärbart mode för alla tillfällen.


Varumärket drivs av bröderna Jascha, Jonas och Marc som vuxit upp i en familj där modeskapande stått i centrum. Ambition är att skapa samtida men ändå tidlöst mode.

BY TIMO


Tine Mollatt, byTiMo grundare och creative director, skapade byTiMo 2004 med visionen att erbjuda högkvalitativa kläder till försvarbara priser, utan att kompromissa med vad hon tror på.


byTiMo erbjuder plagg som är modernt romantika och tidlösa hantverk.


OSCAR OF SWEDEN


Oscar of Sweden har jobbat med hantverk, kvalitet och stil sedan starten i Borås 1949.


Oscar of Sweden är ett familjeägt företag som tillverkar och säljer moderiktiga skjortor till moderna och medvetna män.

PULZ JEANS


Pulz mål är att skapa de perfekta jeansen.


Pulz riktar sig mot de kvinnor som älskar att gå i jeans. De  erbjuder ett brett sortiment för att du ska kunna hitta just din favoritmodell.


Till varje säsong designar även Pulz några toppar, klänningar och accessoarer som alla går att matcha med dina Pulz Jeans.

SOLID


Solid vänder sig till modemedvetna män mellan åldrarna 18-30 år.


I deras produktmix kan ni hitta moderiktiga och lättkombinerade plagg så som skjortor, t-shirts denim och mycket mer. 

BESSIE JEANS


Bessie Jeans grundades 1985 och vill producera de perfekta jeansen.


Bessie Jeans är en 100 % italiensk produkt. De italienska sömmerskorna har en anständig lön och arbetar i en miljö som styrs av EU:s regler och är i linje med dansk standard.


Alla Bessies jeans tvättas i tvätterier i Italien, som följer miljöregler som gäller för produktionen inom EU. Vattnet som används rengörs och återanvänds för att ytterligare spara på miljön.

Copyright © All Rights Reserved